Over het bos


Verzorging van bomen en natuurbehoud, een natuurlijk onderdeel van moderne bosbouw

Het bos is te waardevol voor kortetermijndenken. Daarom moet de zorg voor bomen en natuurbehoud deel uitmaken van moderne bosbouw.

Het bos vormt een natuurlijke leefomgeving voor planten en dieren, een waardevolle leverancier van hout en andere hulpbronnen, en niet in de laatste plaats een plek waar we tot rust kunnen komen. Bij Husqvarna hopen we dat vele toekomstige generaties op dezelfde manier van het bos kunnen genieten als wij. Wanneer we bomen kappen, moeten we dan ook niet alleen rekening houden met de planten en dieren die in het bos leven, maar ook met de mensen die van dat bos genieten, zoals jagers en liefhebbers van het buitenleven. Dit is vooral belangrijk bij het kappen van bomen in de buurt van dichtbevolkte gebieden.
Limbing in the forest

Verantwoorde planning

De planning voor een boomkap omvat zowel plannen voor het vellen van de bomen als plannen voor milieubescherming. Overwegingen op milieugebied kunnen per land en per soort bos verschillen. Bij instellingen voor bosbouw en milieu kunt u informatie aanvragen over de regels en aanbevelingen die voor uw land gelden.

Gerelateerde artikelen