Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een bladblazer

Een bladblazer is uitstekend voor het opruimen van bladeren, vuil, gras en snoeiafval. Maar waar moet u nu rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe bladblazer? Hier vindt u enkele punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf. Wij hebben bladblazers in alle soorten en maten. Als u weet waarvoor u er een nodig hebt, kunnen wij u helpen de juiste te kiezen.

Handgedragen of ruggedragen model?

Bij de aanschaf is het belangrijk om te bedenken waarvoor u de bladblazer wilt gaan gebruiken. Als u deze wilt gebruiken voor kortere periodes en kleinere hoeveelheden vuil, kunt u het beste een lichte, wendbare handgedragen bladblazer kiezen, zoals de Husqvarna 125B. Als u de bladblazer voor langere periodes wilt gebruiken en meer materiaal wilt wegblazen, is een ruggedragen bladblazer een betere keuze.

De ruggedragen bladblazers zijn onderverdeeld in twee categorieën, voor algemene professionele klussen en de zwaardere, veeleisende taken. De meest krachtige bladblazer is de Husqvarna 580BTS, deze is voorzien van een gefilterde luchtinlaat voor langer en probleemloos gebruik.

Maak van uw bladblazer een bladzuiger

Een bladblazer kan ook worden omgezet in een bladzuiger voor het zuigen van gras, afval en bladeren. Dit is vooral handig op plaatsen waar u het vuil niet wilt verspreiden, bijvoorbeeld in de buurt van een vijver of uw geparkeerde auto. De Husqvarna 125BVx wordt geleverd met een zuigerkit.

Accu of benzine?

Moderne accu bladblazers zijn licht, sterk, bijzonder stil en bijna trillingsarm. Voor alle Husqvarna-producten wordt hetzelfde type lader gebruikt. Het laden een 4,2 Ah-accu duurt slechts 30-50 minuten. Met een paar extra accu's of een ruggedragen accu kunt u een volledige dag werken. Accu-bladblazers zijn perfect voor binnenruimtes of wanneer u in geluidsgevoelige gebieden werkt, zoals ziekenhuizen, scholen of stadsparken. Indien u zwaarder werk wilt verrichten, zoals het verplaatsen van een hoop natte bladeren, raden wij u aan om een ruggedragen bladblazer op benzine te gebruiken, omdat deze voor dit soort werk meer geschikt is.

Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een bladblazer:


 1. Zorg ervoor dat het apparaat gebruiksvriendelijk is en dat de motor eenvoudig kan worden gestart.
 2. Kies een bladblazer met een laag trillingsniveau om vermoeidheid en blessures door trillingen te voorkomen.
 3. Zorg ervoor dat ze voldoende snelheid en luchtdebiet produceren om de klus te klaren.
 4. Als u vele uren met de bladblazer werkt, dient u een ruggedragen model te kiezen dat is voorzien van een comfortabel draagstel, heupriem en brede schouderbanden om de belasting op het lichaam te verminderen.
 &
Blowing away leaves in the garden

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.