Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij de aankoop van een bosmaaier

Heeft u een nieuwe maaier nodig om een groot oppervlak, hoog gras, struiken of kleine bomen te maaien? Hier vindt u enkele punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bosmaaier.

Een bosmaaier is een zeer handig hulpmiddel voor elke tuin- en bosbezitter. De maaiers worden voor allerlei tuintaken gebruikt: van de verzorging van het gazon tot het trimmen/maaien van hoog gras, jonge bomen en onderhout. Als u weet waarvoor u er een nodig hebt, kunnen wij u helpen de juiste te kiezen.

Hebt u de machine nodig voor professioneel gebruik?

Voor professioneel gebruik is het belangrijk om een bosmaaier met een lange levensduur te kiezen, die tevens geschikt is voor het werk dat u wenst uit te voeren. De Husqvarna 500-modellen zijn onze professionele maaiers en zijn ontworpen voor comfortabel gebruik tijdens lange werkdagen.

Welk formaat moet ik kiezen?

Voor professionele gebruikers is het belangrijker om het juiste formaat bosmaaier te kiezen dan zomaar het model te selecteren met het grootste vermogen. Met een sterke motor maait u eenvoudiger zwaardere vegetatie, maar een machine met een groter vermogen is ook zwaarder. Dit kan vermoeiend zijn als u langere tijd met de machine moet werken, waardoor u minder efficiënt kunt gaan werken. Als professional wilt u daarom kunnen kiezen uit verschillende bosmaaiers, afhankelijk van het werk dat moet worden gedaan. De gemiddelde gebruiker moet er echter voor zorgen dat de machine krachtig genoeg is om de bedoelde taak eenvoudig uit te voeren.

Perfect voor de tuinbezitter

Voor werkzaamheden op een klein of middelgroot stuk land, of in een landelijke tuin met struiken, heggen en kleine bomen is een middelgrote bosmaaier perfect. U kunt de maaikoppen wisselen, afhankelijk van het feit of u gras of zwaardere vegetatie maait. Deze bosmaaiers zijn comfortabel, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken.

Hoe gemakkelijk is de machine te gebruiken?

Bij het kiezen van een bosmaaier moet u ook nadenken over hoe makkelijk de snijmessen en trimmerkoppen gewisseld kunnen worden. Zorg er tevens voor dat de draad ook makkelijk te wisselen is als u een trimmerkop gebruikt en let erop dat het invoermechanisme praktisch is. Husqvarna-bosmaaiers hebben een Tip-&-Go-invoersysteem, dit betekent dat de trimmerdraad automatisch wordt toegevoerd wanneer de kop in de grond wordt gedrukt.

Enkele punten om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een bosmaaier


 1. It is important that the brushcutter is easy to start, especially if you are inexperienced
 2. Een groot vermogen, hoog koppel en snelle acceleratie zijn belangrijk wanneer u vegetatie moet maaien, maar kies niet voor een machine die onnodig zwaar is als u lange dagen maakt.
 3. Zorg ervoor dat het draagstel de last verdeelt, dit verbetert het comfort en de efficiëntie.
 4. Controleer of de handgrepen verplaatst kunnen worden ten opzichte van de steel, dit voorkomt dat de last ongelijkmatig wordt verdeeld over uw rug.
 5. Controleer of de handgrepen voor vervoer of opslag kunnen worden ingeklapt.
 6. Onze motoren hebben een emissieregelsysteem voor de verbetering van uw werkomgeving en het milieu in het algemeen.
 &

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.