Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een gazonmaaier

Wilt u een gazonmaaier kopen? De eerste aandachtspunten zijn de grootte van het gazon en de manier waarop u het wilt maaien. Hier vindt u enkele punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf.

Vergeet niet dat u voor elke 1000 vierkante meter te maaien gazon een wandeling aflegt van twee tot drie kilometer. Dit betekent dat zelfrijdende maaiers een interessante optie worden. Het maaisysteem wordt bepaald door het soort gazon en de frequentie waarin u het maait. Met achter- en zijuitworp wordt het maaien van hoger en wilder gras, grovere grastypen en sporadisch gemaaide gazons eenvoudig.

Met de mulch-methode wordt uw gazon op natuurlijke wijze bemest

De BioClip (mulching)-methode is ideaal als u eersteklas-resultaten verlangt en als er vaak gemaaid moet worden. Het fijn gehakte maaisel bemest het gazon en zorgt ervoor dat het beter bestand is tegen droogte.

Een gazonmaaier kiezen met opvangbakken

Gazonmaaiers met opvangbakken zorgen voor een keurig resultaat en besparen u een hoop tijd omdat u niet hoeft te harken nadat u klaar bent met maaien. In de herfst kunt u opvangbakken gebruiken voor bladeren en deze zijn ook perfect als u allergische reacties voor gras en de verspreiding van onkruidzaden wilt voorkomen.

Een gazonmaaier kiezen die voldoet aan uw behoefte:


 1. Bepaal de breedte van het maaidek aan de hand van de grootte van uw gazon.
 2. Als uw gazon middelgroot tot groot is dan bevelen wij u een zelfrijdend model aan.
 3. Als uw gazon middelgroot is en u liever wat extra beweging wilt tijdens het maaien, dan kunt u een van onze duwmaaiers overwegen.
 4. Als uw gazon klein is, kunt u overwegen een handmatige gazonmaaier aan te schaffen: vrij van schadelijke uitstoot en u bespaart uw buren lawaai.
 5. Als u niet zeker weet welk maaisysteem het best bij u en uw gazon past, dan kunt u het best kiezen voor een maaier met meerdere maaisystemen: uitworp, grasopvang en BioClip® (mulching).
 &
Lawnmower LC 348 V

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.