Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een nieuwe trimmer

Wilt u de randen van uw gazon trimmen? Hier vindt u enkele punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf. Er zijn twee soorten trimmers, met een gebogen of rechte steel, en met de vele accessoires kunt u uw trimmer omtoveren in een veelzijdig en handig tuingereedschap.

Kiest u voor een gebogen of een rechte steel?

Een trimmer wordt gebruikt om de gazonranden te trimmen die een maaier niet kan bereiken. Een trimmer met een gebogen steel wordt vaak gebruikt voor het gemakkelijk trimmen rondom gazons en bloemperken. Machines met een rechte steel en hoekoverbrenging zijn ontworpen voor veeleisende taken en kunnen makkelijk worden gebruikt onder heggen, struiken, etc.

Kies de juiste accessoires

Trimmers met een rechte steel kunnen met een optionele J-hendel worden uitgerust, die voorkomt dat de gebruiker te dicht bij de snijuitrusting komt. Bij het maaien met een grasmaai mes moet altijd een J-hendel zijn aangebracht. Als u nog meer tuintaken wilt uitvoeren met een trimmer, kunt u het beste een trimmer met een afneembare steel overwegen. Behalve dat deze gemakkelijk is op te bergen, zijn het werkelijk zeer veelzijdige machines die kunnen worden uitgerust met diverse accessoires, zoals een heggenschaar, bladblazer, kantensnijder, stoksnoeizaag en veegmachine.

Accu-trimmers

Moderne accu trimmers zijn sterk, bijzonder stil en bijna trillingsarm. Voor alle Husqvarna-producten wordt hetzelfde type lader gebruikt. Het laden een 4,2 Ah-accu duurt slechts 30-50 minuten. Met een paar extra accu's of een ruggedragen accu kunt u een volledige dag werken. Accumachines zijn perfect voor werkzaamheden binnen of in openbare en geluidsgevoelige gebieden, zoals nabij ziekenhuizen, winkelcentra, verzorgingstehuizen, scholen en stadsparken.

Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een trimmer:


 1. Zorg ervoor dat de trimmer een groot vermogen en snelle acceleratie heeft voor maximale efficiëntie. Een trimmer met een laag vermogen zal verstrikt raken en de draad zal vaker kapot gaan.
 2. Comfortabele handgrepen zijn belangrijk aangezien ze het tuinieren aangenamer maken en blessures en oververmoeidheid voorkomen.
 3. De motor moet gemakkelijk te starten en te stoppen zijn.
 4. Om uw rug te sparen en het tuinieren makkelijker te maken, moeten uw trimmers zo licht mogelijk zijn om de klus te klaren.
 &
Attachments make the Husqvarna Trimmer a versatile tool in your garden

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.