Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een grondfrees

Grondfrezen zijn machines waarmee u een gazon heel efficiënt kunt omwoelen of een groentebed kunt voorbereiden om in te zaaien. Wij hebben een aantal adviezen die u ter harte kunt nemen voordat u een nieuwe grondfrees aanschaft. Ons assortiment bestaat uit twee verschillende soorten grondfrezen: met tanden aan de achterzijde en met tanden aan de voorzijde.

Gaat u zwaarder werk doen? Koop een machine met tanden aan de achterzijde!

Voor grote en open gebieden is een grondfrees met tegen de rijrichting in draaiende tanden aan de achterzijde en een ruime werkbreedte het meest geschikt.

De modellen met tanden aan de achterzijde zijn ontworpen voor gebruik op dichte samengepakte aarde en gazons. Met aangedreven wielen en tegen de rijrichting in draaiende tanden wordt aarde met deze machine heel gemakkelijk omgewoeld. Onze krachtigste uitvoering is de Husqvarna TR 430.

Gaat u licht tuinwerk doen? Koop dan een machine met tanden aan de voorzijde!

De grondfrezen met tanden aan de voorzijde zijn geschikt voor lichtere tuinwerkzaamheden, zoals voorbereiding van bloem- en groentebedden. Deze grondfrezen worden aangedreven door de tanden en zijn verkrijgbaar met werkbreedtes van 24 tot 85 cm. De kleinere modellen zijn perfect voor smallere tuinoppervlakken en kunnen ook worden uitgerust met accessoires voor diverse andere tuintaken. De modellen met tanden aan de voorzijde zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals de Husqvarna TF 324 en de Husqvarna T300RS Compact Pro.

Algemeen advies bij aankoop van een grondfrees


Voor diverse tuintaken is de aanschaf te overwegen van een grondfrees met tanden aan de voorzijde plus accessoires voor mos harken, kanten snijden, verticuteren en ploegen. Als u veel kleine groente- en bloembedden in uw tuin hebt, zorg er dan voor dat de grondfrees van uw keuze uitgerust is met draaggrepen of transportwielen. Onze grondfrezen zijn ook uitgerust met een versnelling voor achteruitrijden, zodat de manoeuvreerbaarheid optimaal is.

Vergelijk onze producten en lees meer informatie op de grondfreespagina

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.