Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een heggenschaar

Houd bij het kiezen van een heggenschaar rekening met de taak waarvoor u de schaar wilt gebruiken. Gaat u hoge, lage of lange heggen trimmen? Gaat u de heg vormgeven? Er zijn drie soorten heggenscharen: heggenscharen met tweezijdige snijmessen, heggenscharen met eenzijdige snijmessen en stokheggenscharen. Kies voor het type dat het beste past bij uw tuintaken.

Heggenscharen met dubbelzijdige knipmessen voor vormgeven

De heggenschaar met dubbelzijdige knipmessen is de beste optie als u heggen wilt vormgeven en u kunt de heggenschaar tevens gebruiken om tot op borsthoogte heggen te knippen. Een heggenschaar met tweezijdige knipmessen kan ook worden uitgerust met een verstelbare achterhandgreep voor een verbeterde flexibiliteit en betere ergonomie tijdens het knippen van de zijkanten van de heggen.

Heggenscharen met eenzijdige snijmessen voor grotere oppervlakken

Heggenscharen met eenzijdige snijmessen zijn vooral ontworpen voor de rechte stukken van uw heg. Met tanden aan één kant van het snijmes kan het blad langer zijn, zonder dat de machine te zwaar wordt. Met een langer blad kunt u in één enkele beweging grotere oppervlakken snoeien.

Stokheggenscharen zorgen voor extra groot bereik

Stokheggenscharen worden gebruikt voor het snoeien van hoge en lage heggen en bodembedekking. Met een stokheggenschaar kunt u hoge heggen snoeien zonder een ladder te gebruiken. Omdat u het snijmes kunt kantelen, kunt u sneller werken en hebt u een groter bereik bij het snoeien van lage of hoge heggen. De motor werkt als contragewicht voor het snijmes, zodat de machine goed uitgebalanceerd blijft tijdens het werk.

Accu heggenscharen

Moderne accu-heggenscharen zijn sterk, bijzonder stil en bijna trillingsarm. Voor alle Husqvarna-producten wordt hetzelfde type lader gebruikt. Het laden een 4,3 Ah-accu duurt ongeveer 30-50 minuten. Met een paar extra accu's of een ruggedragen accu kunt u een volledige dag werken. Accumachines zijn perfect voor werkzaamheden in openbare of geluidsgevoelige gebieden, zoals nabij ziekenhuizen, winkelcentra, verzorgingstehuizen, stadsparken of scholen.

Een paar feiten die u verder kunnen helpen:


 1. Zorg ervoor dat de heggenschaar is voorzien van een efficiënt trillingsdempingsysteem voor beter, comfortabeler gebruik.
 2. Heggenscharen met een emissieregelsysteem zijn beter voor uzelf en het milieu.
 3. Choose a hedge trimmer with the appropriate length of cutter bar for the job you intend to do.
 &
What to think about when buying a hedge trimmer

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.