Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een nieuwe Rider

Moet u een groot gazon maaien? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een zitmaaier.

Welke Rider voor u geschikt is, hangt voornamelijk af van het type gras dat u wilt maaien en hoe de tuin eruitziet. Met onze Combi-maaidekken kunt u kiezen uit twee maaitechnieken. Uitworp achter of BioClip®. Hierna volgen een aantal eigenschappen die deze maaiers van elkaar doen verschillen.

Uitworp achter voor hoger gras

Als u van plan bent langer wilder gras of grovere grassoorten te maaien, dan is het beter een zitmaaier met maaidek en uitworp aan de achterzijde te kiezen. Hiermee kunt u grote hoeveelheden gras verwerken.

BioClip® voor fijnere gazons

Hebt u een goed onderhouden gazon dat veel wordt gemaaid? Dan is BioClip® het meest geschikt. De fijn gemaaide grasresten keren terug naar het gazon als meststof. Al onze Rider-modellen zijn met deze optie uitgerust.

All-Wheel Drive

Als uw gazon glibberig kan worden of op bepaalde plaatsen steil is, of wanneer u van plan bent de zitmaaier het gehele jaar te gebruiken, dan is de AWD (All-Wheel Drive) een prima investering. Dit type geeft een betere trekkracht als u dat nodig hebt.

Professional of particulier

Als u op zoek bent naar een zitmaaier voor professioneel gebruik die u het gehele jaar wilt gebruiken voor onderhoud van grotere oppervlakten, dan kunt u het beste onze geavanceerde Riders kiezen, zoals de R 422Ts AWD, uitgerust met onderdelen zoals koplampen, urenteller met servicemelder en een premium stoel. Particulieren zijn waarschijnlijk beter af met een van de kleinere modellen die gemakkelijk zijn op te bergen. Of de Rider Battery, zonder directe uitstoot, geluidsarm en een gebruiksduur van 90 minuten.

Gemakkelijk bestuurbaar en manoeuvreerbaar

Al onze Riders zijn uitgerust met maaidekken aan de voorzijde, zodat u een betere controle over uw werkgebied hebt. Met dit type maaidek kunt u ook onder struikgewas en dichter in de buurt van schuttingen en muren komen.

Dit type is ook voorzien van een unieke gelede besturing die bediening van de Riders uiterst gemakkelijk maakt. U werkt efficiënter en krijgt sneller een goed resultaat met minder inspanning. Bovendien kunt u met een breed scala aan accessoires het gehele jaar door ook andere tuinklussen doen. Met of zonder All-Wheel Drive – aan u de keus.

How to Rider 300-series 6m7s 16:9 MASTER

Tips om in gedachten te houden bij de aankoop van een Husqvarna-Rider:


Kijk ook naar accessoires zoals een sweeper/opvangbak om gras, bladeren en rommel te verzamelen. Verticuteerhark, cultivator, strooiwagen en aanhanger voor gazonvoorbereiding en een sneeuwblad, sneeuwruimer of een borstel aan de voorzijde om het gehele jaar ingangen en paden vrij te maken.

Vergelijk onze producten en lees meer informatie op de Rider-categoriepagina

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.