Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.

Hoe groot is uw gazon?

Tijdens het uitzoeken van een maaier moet u er wel op letten dat de maaier geschikt is voor de grootte van uw gazon. Maar denk eraan dat de maaicapaciteit gewoonlijk gebaseerd is op een vlak en open gazon, dus als uw gazon golft of als er struiken in staan kunt u beter kiezen voor een maaier met een grotere capaciteit. Dit is ook van belang als u niet 's nachts het gras wilt laten maaien.

Heeft uw tuin steile hellingen?

Als u een gazon met steile hellingen hebt, kunt u het beste kiezen voor een maaier met goede tractie en veel vermogen. Robotmaaiers werken zelfs in de regen, dus kies een maaier die wielen met goede grip heeft. Onze krachtigste uitvoering is de Automower™ 330X, die geschikt is voor hellingen met een hellingshoek tot 45%.

Hebt u een complexe tuin?

Als uw tuin ingewikkelde doorgangen heeft en uit meerdere gedeelten bestaat, moet u er zeker van zijn dat de maaier met een complexe tuin om kan gaan. Wij adviseren in dat geval een maaier met geleidingsdraden; deze draden zorgen er op een eenvoudige manier voor dat de maaier zelfs de smalste doorgangen aankan.

Beveiligingssysteem

Zorg ervoor dat uw robotmaaier is uitgerust met een pincodevergrendeling, alarm en bij voorkeur ook met een GPS-tracker. Als u bij de dealer meldt dat uw product is gestolen, zullen zij de maaier op een zwarte lijst zetten, waardoor service in de toekomst onmogelijk wordt.

Is het display makkelijk te begrijpen?

De meeste mensen denken er bij het uitzoeken van een robotmaaier niet aan, maar het is een goed idee om te controleren hoe het systeem werkt. Controleer de handleiding en bekijk het display om te zien of het duidelijk, intuïtief en makkelijk te gebruiken is. Houd er rekening mee dat zelfs als de meeste instellingen worden ingevoerd tijdens het installeren van uw maaier, de timer-instellingen en maailengte per seizoen variëren.

Veiligheid voorop!

Huisdieren en kinderen mogen eigenlijk niet in de buurt van de maaier komen, maar uiteraard kan dit toch een keer gebeuren. Overweeg daarom een maaier met een maaischijf met intrekbare bladen. Aangezien de maaier iedere dag wordt gebruikt, wordt er telkens maar een klein beetje gras afgesneden; als er een poot of voet onder de maaier komt, zal dit niet leiden tot ernstig letsel.

Is er een werkplaats in de buurt?

Houdt bij het kiezen van een robotmaaier tevens rekening met hoe makkelijk een werkplaats te bereiken is. Een goede dealer of werkplaats helpt u met reparaties, onderhoud, software-updates en winteropslag. Controleer of er dealers bij u in de buurt zijn.

Enkele punten om rekening mee te houden bij de aanschaf:


 • De rupsbanden en het formaat van de wielen bepalen hoe makkelijk de maaier steile hellingen oprijdt
 • Is de maaier gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden? Het is vervelend als u moet bellen voor hulp omdat het systeem moeilijk te begrijpen is
 • Kies voor een grotere machine als u een complexe tuin met veel hellingen hebt

Voor een complete vergelijking tussen de Automower™-modellen gaat u naar de vergelijkingspagina.

Husqvarna Automower on a slope

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij de aankoop van een bosmaaier

  Heeft u een nieuwe maaier nodig om een groot oppervlak, hoog gras, struiken of kleine bomen te maaien? Hier vindt u enkele punten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bosmaaier.