Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een sneeuwruimer

Op zoek naar een nieuwe sneeuwruimer? Hierna volgen een aantal punten waar u aan moet denken voordat u uw aankoop doet.

Als u voor uw situatie de beste sneeuwruimer wilt, denk dan eerst aan het gebied dat u wilt vrijmaken van sneeuw en de sneeuwomstandigheden die in uw deel van het land gebruikelijk zijn. Een sneeuwruimer met een krachtige motor en brede werkbreedte kost u minder tijd als het gebied groot is en wordt bedekt met diepe, zware sneeuw. Kleinere gebieden die worden bedekt met droge sneeuw vereisen minder kracht. De reeks sneeuwruimers van Husqvarna omvat motoren van verschillende grootte en werkbreedten tussen 61 en 76 cm.

Eentrapsruimers voor licht huishoudelijk werk

De eentraps-sneeuwruimer is een eenvoudiger machinetype dat perfect is als u alleen lichter sneeuwschuifwerk in de thuisomgeving moet verrichten. De eentraps-sneeuwruimer heeft, anders dan de tweetraps-sneeuwruimer, geen waaierventilator. Ook heeft dit type geen aangedreven wielen; in plaats hiervan wordt de machine met de vijzelschroef naar voren gedreven.

Tweetraps-sneeuwruimers voor zwaardere sneeuw

De tweetrapsmodellen zijn het meest effectief voor zware en dichte samengepakte sneeuw. Tweetraps houdt in dat de sneeuw in twee fasen door de machine gaat; eerst via de vijzelschroef voordat de sneeuw via de koker door een waaierventilator wordt uitgeworpen. De tweetrapsmodellen zijn bovendien uitgerust met aangedreven wielen.

Een aantal andere punten waar u aan moet denken als u een sneeuwruimer koopt:


Een sneeuwruimer met stuurbekrachtiging is gemakkelijker te manoeuvreren dan andere modellen. Kies een model met stuurbekrachtiging als u veel bochten moet maken, grote open gebieden moet vrijmaken van sneeuw en hierbij vaak heen en terug moet gaan of als u sneeuw verwijdert uit slingerende voetpaden.

 • U zou kunnen overwegen een model met elektrische start te kopen om probleemloos koud te kunnen starten. Vooral op die erg koude dagen komt dat goed van pas.
 • Kies een sneeuwruimer met verwarmde handgrepen voor een comfortabele bediening als de temperaturen heel laag zijn.

Vergelijk onze producten en lees meer informatie op de sneeuwruimerpagina

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.