Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een nieuwe tuintractor

Bent u op zoek naar de beste tuintractor? Wij kunnen u enkele tips geven om tot een juiste keus te komen.

Het juiste formaat voor de klus

Als uw tuin groter en meer open is, dan is het over het algemeen belangrijker dat uw tuintractor een ruime werkbreedte heeft. Maar als er veel obstakels zijn, zoals bomen en struiken, dan is het beter om een tuintractor te kiezen die klein genoeg is om door de nauwste doorgangen te kunnen rijden. In ons assortiment tuintractoren bieden wij tractoren met een maaibreedte van 77 tot 137 cm.

Opvangbak of zij-uitworp?

Met een Husqvarna-tuintractor kunt u optimale resultaten behalen met de maaimethode die voor uw gazon het meest geschikt is. Kies een model met een geïntegreerde opvangbak als u grasresten wilt verzamelen en een opgeruimde tuin wilt. Kies een tractor met zij-uitworp om snel en effectief te kunnen maaien. Ga over op de BioClip® (mulch)-modus als uw gazon moet worden bemest.

Accessoires voor een grotere veelzijdigheid

Onze tuintractoren kunnen worden uitgerust met een breed scala aan accessoires zodat u uw tractor het gehele jaar kunt gebruiken voor meerdere doeleinden. U kunt de tractor bijvoorbeeld gebruiken als bladverzamelaar, een verticuteerhark, een cultivator en strooiwagen voor preparatie van het gazon, een aan de voorzijde gemonteerde borstel, of als een sneeuwschuif of sneeuwruimer om opritten en paden vrij te maken, en er is ook een aanhangwagen om uw werk in de tuin gemakkelijker te maken.

Tractor with snow blade 33s 6096:3451 MASTER

Een transmissie kiezen

Een tuintractor met hydrostatische transmissie werkt veel gemakkelijker dan een tractor met handmatige transmissie. Met handmatige transmissie moet u de tractor telkens stopzetten wanneer u van versnelling wilt veranderen. De hydrostatische transmissie biedt echter een traploze aanpassing tijdens het rijden.

De hydrostatische transmissie is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Kies voor maximaal comfort een trekker met een pedaalbediende transmissie, waarbij snelheid en richting worden geregeld met afzonderlijke pedalen voor vooruit en achteruit. De andere optie is de hydrostaat die wordt bediend met een hendel. De hendel bevindt zich op de bumper en is gemakkelijk te bereiken vanaf de bestuurdersstoel.

Een paar feiten die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste tractor:


 1. Een tuintractor met een geïntegreerde opvangbak is het meest effectieve systeem voor verzameling.
 2. Voor het maaien van hoog en grof gras is het maaidek met zij-uitworp de beste keus.
 3. Met verschillende soorten accessoires kunnen onze tractoren worden aangepast aan uw gazontype en maaigewoonte, bijvoorbeeld met grasopvang, of maaien en uitwerpen met BioClip®.
 4. De meeste tractoren met geïntegreerde opvangbakken (CT/CTH-modellen) zijn standaard uitgerust met een BioClip®-plug, terwijl verder ook een deflector voor achteruitworp als accessoire verkrijgbaar is.
 5. De meeste tractoren met zij-uitworp kunnen optioneel worden uitgerust met een grasopvang van twee of drie bakken.
 6. Alle tractoren met zij-uitworp kunnen worden uitgerust met accessoires voor maaien met BioClip®.
 7. Aangezien tractoren met geïntegreerde opvangbakken geen deflector hebben die uit de zijkant van het maaidek naar buiten steekt, zijn tractoren van dit type geschikter voor werkzaamheden in nauwere ruimtes dan modellen met zij-uitworp.
 &

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.