Tools to use


Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een zero-turn-maaier

Met een zero-turn-maaier kunt u zó dicht bij hoeken maaien dat er weinig werk voor de trimmer overblijft. Hierna volgen een aantal punten waar u aan moet denken als u een nieuwe zero-turn-maaier wilt kopen.

Het ontwerp van de zero-turn-maaier met zijn hoge capaciteit en snelle manoeuvreerbaarheid vindt zijn oorsprong in typisch commercieel gebruik. Onze zero-turn-maaiers voor landeigenaren worden zij aan zij gemaakt met onze commerciële modellen. Dit houdt in dat deze machines zware maaitaken efficiënt, snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren op grote oppervlakten.

Bent u een professional of particulier?

De grootte van het te maaien gebied is de belangrijkste factor die in overweging moet worden genomen bij aanschaf van een zero-turn-maaier.

Onze zero-turn-maaiers voor particulieren zijn over het algemeen kleiner, zodat deze minder parkeerruimte innemen als dit type maaiers stilstaan. Deze maaiers kunnen bovendien kleinere doorgangen in de tuin maaien. Het grootste model voor particulieren of landeigenaren, zoals de Husqvarna RZ5426, kan ruim 1 hectare per uur aan.

Als u op zoek bent naar een nieuwe zero-turn-maaier voor professioneel gebruik, dan kunt u een keus maken uit onze reeks krachtige motoren en grotere brandstoftanks. De professionele modellen zijn sneller en kunnen grotere oppervlakten aan, tot circa 2,8 hectare per uur met de Husqvarna PZ 72.

Propaan

Propaan is een geweldige manier om emissies en brandstofkosten te verlagen, en van mogelijk belastingvoordeel te profiteren. Maar propaan kent veel meer voordelen. Een propaanmotor hoeft minder vaak te worden gerepareerd omdat propaan niet veroudert. Als u een machine zoekt waarmee u een hele dag aan het werk kunt, dan zou u ook de aanschaf kunnen overwegen van de optionele dubbele tanks van circa 15 kg die 53 liter brandstof bevatten voor ons Husqvarna-model PZ60P.

Algemene feiten over de zero-turn-maaier van Husqvarna


 • Onze zero-turn-maaiers zijn duurzaam, met een stabiel frame en een krachtige, betrouwbare motor. Alle onderdelen zijn bestand tegen veeleisende werkomstandigheden.
 • Een comfortabele bestuurdersomgeving en efficiënte trillingsdemping verhogen het comfort en verminderen vermoeidheid.
 • Alle bedieningselementen zijn gemakkelijk bereikbaar.
 • Grote, brede achterwielen oefenen minder druk uit op het gazonoppervlak, wat inhoudt dat het gras minder platgeslagen wordt en de toegankelijkheid wordt verbeterd. Een laag zwaartepunt biedt tractie en stabiliteit: een voordeel als de grond ongelijkmatig is.
 • Een efficiënt koelsysteem is belangrijk als de machine lange perioden langdurig wordt gebruikt bij een optimale temperatuur, vooral op warme dagen.
Vergelijk onze producten en lees meer informatie op de zero-turn-pagina

Gerelateerde artikelen

 • Battery pack
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Krijg meer gedaan met de accuserie van Husqvarna

  U hoeft de omgeving niet meer te verstoren door uw werk. Met de machines in de accuserie van Husqvarna gaat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor u open om het werk klaar te maken - buiten en binnen.

 • Brushcutter off set post
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Trimmers en bosmaaiers van Husqvarna - ontworpen om uw bedrijf te verbeteren

  Het gewicht verminderen en de efficiëntie vergroten. Dat staat bovenaan onze lijst wanneer we bij Husqvarna nieuwe functies ontwikkelen voor onze trimmers en bosmaaiers. Hier volgt een nadere beschouwing over wat we bedoelen met het verbeteren van uw bedrijf.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Welke machines wanneer te gebruiken

  Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een robotmaaier

  Wat als u een perfect gemaaid gazon kunt hebben, ongeacht het weer? Wij belichten een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een robotmaaier aanschaft voor uw tuin.