From Professionals


Een revolutie in draagbaar elektrisch gereedschap

Kracht en duurzaamheid of een laag geluidsniveau en milieuvriendelijk? Met onze backpack-accu hoeft u niet meer te kiezen tussen deze twee.

"Dit product tilt de reeks accumachines naar een compleet nieuw niveau", aldus Johan Svennung, Productmanager draagbare elektrische producten & accumachines bij Husqvarna.

De serie draagbare accumachines van Husqvarna is volledig ontworpen rond een uitwisselbaar 36V-accusysteem, waarbij dezelfde accu voor een complete serie professionele gereedschappen kan worden gebruikt. Met het backpack van Husqvarna wordt de bedrijfstijd van de volledige lijn in één klap tot wel 7 keer de huidige bedrijfstijd opgevoerd.

"En dat betekent dat onze producten op accu nu op een totaal ander niveau presteren. Professionals kijken heel anders naar accugereedschap als er bijvoorbeeld met een trimmer meer dan acht uur aaneengesloten kan worden gewerkt. Bij de introductie van deze producten gebruikten we de slogan 'Benzineprestaties - maar dan zonder benzine'. Dat was nog nooit zo waar”, zegt Johan.

Hoe is het om met een backpack-accu te werken?

“In de eerste plaats draagt het backpack bijzonder comfortabel door de ergonomische vormgeving. De accu volgt elke beweging en kan aangepast worden aan de lichaamsomvang. De adapter kan worden losgemaakt van de accukabel, zodat een gebruiker eerst kan zorgen dat het backpack comfortabel zit alvorens het gereedschap aan te sluiten. En de kabel gaat onmiddellijk los als deze tijdens het werk wordt geraakt. Maar het grootste voordeel is natuurlijk de vrijheid die het backpack met zich meebrengt. Gebruikers kunnen nu een hele dag werken zonder te hoeven stoppen om op te laden.”

Wat zijn de belangrijkste voordelen van accugereedschap?

“Als je uren achter elkaar werkt, zijn aspecten als een laag gewicht, weinig geluid en een lage directe uitstoot belangrijk. Onze accumachines zijn een uitstekende keuze voor professionele gebruikers, met name vanwege deze kwaliteiten en omdat ze gebruiksvriendelijk zijn.”

Battery grass trimmer from Husqvarna One battery fits all

Gerelateerde artikelen

 • Chainsaw T540i XP and 540i XP on logs
  Van professionals

  Live online Q & A Husqvarna Professional

  Speciaal voor groenprofessionals organiseert Husqvarna live online Q&A-sessies over accumachines en robotmaaiers. Elke sessie wordt op twee momenten gegeven. Tijdens deze bijeenkomsten worden alle vragen rondom professionele accumachines en professionele maairobots beantwoord. Deelname is gratis, aanmelden kan gemakkelijk per e-mail.

 • 525 Grass Trimmer, Melissa McPherson
  Van professionals

  Hovenier Melissa McPherson over de Husqvarna 525 trimmer: "Ik kan zonder moeite de hele dag doorgaan"

  Ergonomie, besparing van brandstof en een machine die plezierig is om mee te werken. Dat zijn de dingen die het waard maken om te steggelen over de Husqvarna 525 trimmer, aldus hovenier Melissa McPherson. "Mijn leerling en ik hebben er elke dag woorden over", zegt Melissa McPherson en voegt eraan toe: "Ik win altijd".

 • Testimonial Holland Hedgetrimmer
  Van professionals

  "De machines kunnen een bedrijf maken of breken"

  Booiman Tuinen BV is a modern, middelgroot en succesvol hoveniersbedrijf. Het bedrijf bestaat 18 jaar en heeft 21 medewerkers. Dit is hun mening over het belang van betrouwbare machines.