Child relaxing on lawn 6s 1:1 No text

Wat is BioLife?

Bij Husqvarna hebben we de afgelopen 100 jaar gereedschap ontwikkeld dat mensen helpt de natuur te verzorgen waar ze van houden.

We zijn van mening dat elke tuin een rol speelt in het bevorderen van biodiversiteit.

In 2018 hebben we een visie opgesteld die streeft naar nul ongevallen waarbij kleine dieren en onze producten betrokken zijn. Een van onze maatregelen is de veiligheidstests voor egels voor Automower®, en we ontwikkelen voortdurend nieuwe manieren om onze visie te realiseren.

Voor de liefde voor onze planeet. Voor de liefde voor de natuur.

De sterren van uw tuin

Zonder hen zou uw tuin niet hetzelfde zijn. Maak kennis met een aantal van de meest waardevolle spelers in uw tuin.

De egel
De egel is een van de populairste dieren in onze tuin. Ze zijn niet alleen super schattig, maar ze jagen ook op veel voorkomend ongedierte in de tuin zoals slakken en slangen. Het aantal egels is de afgelopen vijf jaar om onbekende redenen snel afgenomen. Help de egels het drukke verkeer te vermijden door gaten en paden aan te leggen zodat ze gemakkelijk door uw tuin kunnen lopen.

Het lieveheersbeestje
Lieveheersbeestjes zijn insecten met een gezonde eetlust. Zo eten ze gedurende hun leven tot wel 5000 bladluizen. Dus als u uw tuin vrij wilt houden van ongedierte zoals wolluizen, mijten en schildluizen, zet dan af en toe kleine kommetjes water in de tuin voor de lieveheersbeestjes.

De bijen
Deze sterspeler behoeft geen introductie. Deze harde werkers doen wonderen voor uw tuin, maar omdat de bijenpopulatie wereldwijd met een zorgwekkend tempo afneemt, moeten we ze ook een helpende hand bieden. Ga naar deze pagina voor enkele tips om uw tuin zo bijvriendelijk mogelijk te maken.

Hedgehog
Bluetooth with 315X (man)

Biodiversiteit-hacks

Zo helpen onze innovaties de biodiversiteit in tuinen te verbeteren.

Automower® draaiende messen
Husqvarna Automower® zet de nieuwe norm op het gebied van slimme gazonverzorging dankzij het automatische hefsysteem en de draaiende messen, zodat u uw gazon voorzichtig kunt verzorgen.


Hoe uw maaier kan helpen de fauna in stand te houden
De egels in uw buurt houden ervan om tuinen te verkennen in de schemering en bij zonsopgang. Hier is een eenvoudige oplossing om ze vrij te laten rondlopen terwijl het donker is: ga naar de Automower® IFTTT-pagina om in slechts een paar minuten een maaischema op te stellen dat aan de fauna in uw tuin is aangepast.