Husqvarna Fleet Services app & sensor (portrait)

EEN EENVOUDIGERE MANIER OM UW MACHINES TE VOLGEN

Welke machines hebben we? Waar zijn ze? Hoeveel gebruiken we ze eigenlijk? Wanneer moeten we ze onderhouden of vervangen? Verbind uw machines met Husqvarna Fleet ServicesTM om ze eenvoudig te kunnen volgen voor een probleemloze en productievere werkdag.
video-play-button
video-play-button video-pause-button

Husqvarna Fleet Services™

Plaats eenvoudig een sensor op een machine en u weet altijd waar uw machines zijn, hoeveel ze gebruikt zijn, wanneer ze moeten worden onderhouden of vervangen, en nog veel meer. Als u onze professionele robotmaaiers gebruikt, hoeft u zelfs geen sensor te installeren. Al deze actuele informatie is eenvoudig toegankelijk vanaf uw telefoon, tablet of laptop, zodat u veel tijd en geld kunt besparen om uw bedrijf nog verder te ontwikkelen.

Husqvarna FleetServices, App, Sensor and Logo

De zes belangrijkste stappen om aan de slag te gaan

1. Maak een account op husqvarna.com
2. Nodig uw kernteam uit
3. Download apps voor werkveld- en opslaglocaties
4. Voeg machines toe om een inventarislijst te maken
5. Plaats sensoren op machines die u wilt verbinden
6. Nodig de overige gebruikers van het bedrijf uit.
Klaar om te beginnen!

Wat wilt u doen?

Ontdek hoe u uw bedrijf kunt ontwikkelen

Onderwerp de cijfers regelmatig aan een grondige inspectie. De gegevens die u hebt verzameld, bieden u namelijk waardevolle inzichten in hoe u de CO2-uitstoot kunt verminderen, tijd en geld kunt besparen en, niet te vergeten, de productiviteit kunt verhogen.

Zo werkt het

Het systeem volgt uw machines met behulp van machinesensoren of - in het geval van onze professionele robotmaaiers - ingebouwde connectiviteit. De machinegegevens worden via Bluetooth verzonden (voor Automower® via 2G/3G). De gegevens kunnen op twee manieren worden verzameld.

Gegevens verzamelen in het veld

Wanneer u aan het werk bent en de machine uitschakelt voor een pauze of omdat u klaar bent met werken, kunnen alle nieuwe machinegegevens eenvoudig worden verzameld. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de Husqvarna Fleet Services™-app op uw telefoon en alle gegevens worden automatisch naar uw account geüpload.

...en terug in de werkplaats

De andere manier om gegevens te verzamelen is in de werkplaats. Als u een Android-telefoon (of tablet) hebt met de Husqvarna Fleet Services Gateway-app die altijd in de werkplaats actief is, worden alle vastgelegde gegevens automatisch geüpload wanneer machines na een dienst worden teruggebracht voor opslag.

Door de combinatie van deze apps heeft uw cloud-account altijd actuele machinegegevens, die eenvoudig toegankelijk zijn vanaf elk apparaat.

+
+
+
+
+
+
Husqvarna Fleet Services - How it works

FAQ

Ik heb al een Husqvarna-account - kan ik dit gebruiken?

Ja. Met uw Husqvarna Group-account hebt u toegang tot alle digitale services van de Husqvarna Group. U zult zich echter apart moeten aanmelden voor Husqvarna Fleet Services.

 

Hoe meld ik me aan en kan ik aan de slag?

Ga naar de URL voor de service en klik op 'Nu aanmelden'. Vul de velden in met de gevraagde informatie. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail op het ingevulde e-mailadres. Klik op de koppeling in de e-mail om uw gegevens te bekijken en een wachtwoord voor uw account aan te maken. Uw account is dan klaar voor gebruik.

Wat is het verschil tussen de Fleet-app en de Gateway-app?

De Husqvarna Fleet ServicesTM-app helpt Fleet Managers en technici om machines te beheren wanneer deze in gebruik zijn. De app detecteert machinesensoren van de machines die worden gebruikt en uploadt de gegevens naar de cloud. De gegevens omvatten onder andere de 'laatste bekende locatie'. Dit is handig bij het vinden van ontbrekende machines of om te controleren of er niets is achtergebleven.

De Fleet Gateway-app heeft maar één doel -  een groot aantal machines detecteren wanneer ze terugkeren in de opslagruimte, hun terugkeer registreren en machinegegevens uploaden. De Fleet Gateway-app werkt het beste vanuit de opslagruimte en wanneer deze continu is ingeschakeld en is verbonden met een wifi-netwerk. Beide apps kunnen worden gedownload via de Applestore en Google Play.

 

Heeft elke gebruiker de app nodig?

Nee, Husqvarna Fleet ServicesTM-machines detecteren machinegegevens en slaan deze op, ook zonder de Fleet Services-app of Gateway-app. Om echter de laatste bekende locatie van een machine te kunnen registreren, moet op een mobiele telefoon binnen het Bluetooth-bereik van de machine de Fleet Services-app zijn ingeschakeld. Om constant inzicht te hebben in de laatst bekende locatie van alle machines, is het van belang dat alle gebruikers de app installeren, omdat de afstand tussen de verschillende gebruikers mogelijk te groot is.

Kan ik mijn apparatuur in real-time volgen?

Momenteel niet. De locatie die door het systeem wordt geregistreerd, is altijd 'de laatst bekende locatie', zoals gedetecteerd door een van de apps. De GPS-positie van de machine komt van de smartphone en niet van de sensor zelf.

 

Volgt de app de positie van de bestuurder?

Nee, de Husqvarna Fleet Services™-app volgt niet de locatie van de bestuurder. De app detecteert de Bluetooth-verbinding van de machinesensor en slaat dit op als een gebeurtenis met tijdstempel. Met die tijdstempel geeft de telefoon zijn eigen GPS-positie door en dit is dan de laatst bekende locatie van de machine.

Hoe installeer ik sensoren op mijn machines?

Om nieuwe sensoren toe te voegen aan een machine moet u de Husqvarna Fleet Services™-app gebruiken.

Eerst moet de betreffende machine worden toegevoegd aan de vloot (dit kan worden gedaan met de app of vanuit een browser). Start vervolgens de app en selecteer de machine in uw inventaris en tik vervolgens op de knop ‘sensor installeren’.

Tik vervolgens op ‘QR-code scannen’. Als de app om toestemming vraagt om foto's en video's te maken, moet u dit accepteren. Scan de QR-code met de camera van de telefoon – zorg ervoor dat er genoeg licht is zodat de camera de code kan scannen.

Wanneer de code is gescand, voegt de app automatisch de sensor toe aan de geselecteerde machine.

 

Hoe installeer ik de Interface Box voor mijn zitmaaier?

Om een Interface Box te registreren voor een van uw zitmaaiers, selecteert u de betreffende zitmaaier vanuit uw inventaris in de Husqvarna Fleet Services™-app. De app legt uit hoe u de RIB fysiek moet aansluiten en installeren. Voor bepaalde Husqvarna-modellen zijn er accessoires beschikbaar waarmee u de RIB met een plug-and-play-configuratie kunt aansluiten.

De Interface Box detecteert zowel de tijd dat de motor is ingeschakeld als de maaitijd van de elektrische koppeling.

Voor andere machines is aangepaste bedrading vereist - de Fleet Services™-app toont de benodigde schema's. U kunt ook contact opnemen met uw dealer om ondersteuning te krijgen bij de installatie.

Waar kan ik sensoren bestellen?

U kunt sensoren bestellen bij uw Husqvarna-dealer.

 

Is de sensor bestand tegen zware professionele werkzaamheden?

Ja, de sensorhouder en sensorelektronica zijn zodanig ontworpen dat ze bestand zijn tegen vele jaren gebruik in diverse toepassingen, zoals landschapsverzorging, boomverzorging, bouw enz.

 

Beschikken de sensoren over live GPS-tracking?

Nee. De locatie die door het systeem wordt geregistreerd, is altijd 'de laatste bekend locatie', zoals gedetecteerd door een van de apps. De GPS-positie van de machine komt van de smartphone en niet van de sensor zelf.

 

Kan ik sensoren installeren op machines van andere merken?

Ja, u kunt sensoren installeren op machines van andere merken om ze te verbinden met Husqvarna Fleet ServicesTM.

Welke machines kan ik volgen?

U kunt vrijwel elk type machine of apparaat toevoegen aan de Fleet Services-inventaris.

De Fleet Services™-machinesensor kan gegevens ophalen uit de volgende typen machines:

 • Machines met benzinemotoren
 • Machines met elektromotoren
 • De meeste machines met dieselmotor waarbij de generator een elektrische stroom genereert

Voorbeelden van machines en apparaten die kunnen worden toegevoegd aan Fleet Services:

 • Handmatig bediende machines
 • Zitmaaiers
 • Husqvarna Automower®
 • Voertuigen
 • Nutsvoertuigen

 

Welke Husqvarna Automower®-modellen worden ondersteund door Husqvarna Fleet ServicesTM?

Husqvarna Fleet Services™ ondersteunt alle Automower®-modellen die zijn uitgerust met een Automower® Connect-module:

 • 500-serie
 • X-line 300- en 400-serie
 • 300 en 400-serie met Automower® Connect-module geïnstalleerd als accessoire
Opmerking: Automower® Connect@Home wordt niet ondersteund door Husqvarna Fleet Services™.