Automower® en IFTTT

Opmerking: de IFTTT-app werkt met iOS 10.0 en hoger en Android 5.0 en hoger. IFTTT is een gemakkelijke manier om Automower® nog meer te integreren in uw slimme huis. Met IFTTT heb je de mogelijkheid om te personaliseren en meer flexibiliteit te krijgen. U beslist hoe u met Husqvarna Automower® communiceert.

Met behulp van de Smart Connections in de Automower® Connect-app (AMC) kunt u bijvoorbeeld uw Google Agenda-gebeurtenissen uw Automower® laten aansturen naast het normale maaischema.

De Smart Connections in de AMC-app zijn gebaseerd op zogenoemde IFTTT-applets (If This Then That). Een IFTTT-applet is een manier om uw apps en apparaten met elkaar te laten communiceren. Hiermee kunt u iets doen wat de apps of apparaten zelf niet kunnen doen.

Dit artikel helpt u aan de slag te gaan met de Smart Connections in de AMC-app.

 

Vereisten

De Smart Connections in de AMC-app zijn alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. U hebt ook een X-line-maaier of een maaier met een Connect-module nodig om de Smart Connections te kunnen gebruiken.

Aan de slag

Om toegang te krijgen tot de beschikbare Smart Connections in uw AMC-app, tikt u op de menuknop en selecteert u Smart Home. Nu wordt er automatisch gecontroleerd of er al een IFTTT-account is gekoppeld aan uw AMC-account.

  • Als uw IFTTT-account al aan uw AMC-account is gekoppeld, kunt u de Smart Connections direct gebruiken. Zie Een Smart Connection activeren voor meer informatie.
  • Volg de onderstaande instructies als u geen IFTTT-account aan uw AMC-account hebt gekoppeld.

 

Een IFTTT-account aan uw AMC-account koppelen

Selecteer een van de twee onderstaande opties, afhankelijk van of u een IFTTT-account hebt of niet.

  • Een bestaand IFTTT-account aan uw AMC-account koppelen
    Als u al een IFTTT-account hebt dat voor andere doeleinden wordt gebruikt en hetzelfde account wilt koppelen met AMC, voert u gewoon het e-mailadres in dat u gebruikt voor uw bestaande IFTTT-account. Er wordt nu een verificatie-e-mail naar dat e-mailadres gestuurd om te controleren of u de juiste informatie hebt ingevoerd. Open de verificatie-e-mail in uw Postvak in en klik op de link in die e-mail. U moet dit doen op hetzelfde apparaat als waarop u AMC gebruikt. Wanneer de verificatie is voltooid, wordt uw bestaande IFTTT-account gekoppeld aan uw AMC-account.
  • Een IFTTT-account maken en dit koppelen aan uw AMC-account
    Als u geen IFTTT-account hebt, maakt AMC er een voor u. Voer gewoon een e-mailadres in en tik op Verbinden. (Het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij uw AMC-account wordt automatisch ingevuld, maar u kunt dit desgewenst wijzigen.) Wanneer uw IFTTT-account is gemaakt, wordt een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd waarin u wordt gevraagd een wachtwoord voor uw account in te stellen. Voor de beste ervaring bij het gebruik van Smart Connections raden we u aan een wachtwoord in te stellen, vooral als u meerdere apparaten gebruikt om uw Automower® te bedienen.


Een Smart Connection activeren

Om een Smart Connection in te schakelen, selecteert u de Smart Connection in de AMC-app en tikt u op de schuifregelaar Verbinden (A). Volg vervolgens de instructies op het scherm om de verbinding naar wens in te stellen.

U kunt de verbinding altijd weer uitschakelen door nogmaals op de schuifregelaar te tikken.

Houd er rekening mee dat u IFTTT eerst toegang moet geven tot de service en gegevens die u wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld een IFTTT-verbinding wilt gebruiken die uw Google Agenda gebruikt, moet u toestaan dat IFTTT toegang heeft tot uw Google Agenda en de bijbehorende gegevens.

De Smart Connection-instellingen wijzigen

Om de Smart Connection-instellingen te wijzigen, selecteert u een verbinding en tikt u op het instellingenpictogram.

Breng de gewenste wijzigingen aan en tik op Opslaan.

Aanvullende informatie

IFTTT stap voor stap

Stap 1.
Meld u aan op IFTTT.com (het is gratis).

Stap 2.
Download de IFTTT-app en log in.

Stap 3.
Voeg Automower® en andere smart home-producten toe.

Stap 4.
Begin met het maken van uw eigen applets of vind nuttige bestaande applets.

Hier zijn een paar voorbeelden van IFTTT-applets:
• Start Automower® als het alarm voor de achterdeur is ingeschakeld
• Als Automower® XX uur actief is geweest, bestel dan nieuwe messen
• Als de huidige temperatuur onder de 7 ° C zakt, parkeer dan Automower®
Smart Home integration

AANBEVOLEN PRODUCTEN

Automower 315X
Direct bestellen

Prijs

2.399,00 € Verkoopprijs incl. BTW

Automower® 315X

Automower 405X

Prijs

1.899,00 € Verkoopprijs incl. BTW

Automower® 405X

Automower 415X

Prijs

2.399,00 € Verkoopprijs incl. BTW

Automower® 415X