Onderhoud


Maak uw tuin klaar voor de lente

De lente komt eraan! Tijd om de mouwen op te stropen en de tuinhandschoenen aan te doen. We hebben een lijstje gemaakt om u te helpen de basis te leggen voor een prachtige tuin.

1. Opruimen, blazen en harken


Als de sneeuw is gesmolten en de grond droog begint te worden, is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Neem als eerste de hark of de bladblazer om de lagen bladeren te verwijderen die het gras kunnen laten beschimmelen of rotten. Bladeren en al het andere resterende organische materiaal vormen een uitstekende aanvulling voor de composthoop.


2. Onkruid verwijderen


Verwijder onkruid zo vroeg mogelijk in het seizoen, voordat de zon de plantjes energie geeft om te gaan groeien. Knip verdorde bladeren weg in de gecultiveerde delen van de tuin.


3. De grond losmaken


Een bloembed met losgemaakte grond ziet er beter uit, omdat er weer zuurstof bij de wortels van de planten kan komen. Bij kleinere bloembedden kunt u de grond met handgereedschap losmaken, maar voor grotere gebieden hebt u een roterende cultivator nodig. U kunt aan sommige Husqvarna-trimmers ook een freeselement bevestigen; dat is weer een gereedschap minder in de tuinschuur.


4. Bomen snoeien


Fruitbomen moeten worden gesnoeid om gezond te blijven en vrucht te dragen. De snoei moet in het voorjaar plaatsvinden, maar let op dat u dit niet te vroeg doet. De snoeiwonden kunnen namelijk uitdrogen als de temperatuur onder nul zakt. Bomen die steenvruchten dragen, zoals kersen, abrikozen, pruimen en perziken, mogen niet in het voorjaar worden gesnoeid.

Cultivate the soil with a trimmer attachment

5. Heggen en hagen knippen


Heggen en hagen met blad kunt u het beste knippen in de winter of in het vroege voorjaar. Coniferen kunt u beter snoeien tijdens de groeiperiode, een keer in het vroege voorjaar en nog een keer midden in de zomer.

6. Het gazon maaien


Het gazon heeft tijd nodig om na de winter te herstellen, dus maai het gras de eerste paar keren niet te kort. Een graslengte van 5 tot 9 centimeter leidt tot een mooi, duurzaam gazon, dat klaar is voor gebruik.

7. Het gazon trimmen


Als u wilt dat uw gazon er echt geweldig uitziet, moet u niet vergeten om de kanten te trimmen.

8. De staat van het gereedschap controleren


Zorg dat uw tuingereedschap klaar is voor het nieuwe seizoen. Laad op wat moet worden opgeladen en slijp wat moet worden geslepen.

9. Voor de vogels zorgen


Als u in uw tuin graag vogels ziet, dan is dit het juiste moment om een nestkastje op te hangen.

10. Het terras reinigen


Als het terras schoon is, bent u er klaar voor om een stoel te pakken en onder het genot van een kop koffie te genieten van de eerste zonnige, warme dagen.

Trim the hedges

Gerelateerde artikelen

 • Automower X-line Led Lights
  Onderhoud

  Trakteer uw Husqvarna Automower® op een all-inclusive winterverblijf

  Geef uw Automower® een goede service voordat u hem in de winterrust plaatst bij een van onze Husqvarna-dealers. Ze zullen het opslaan en ervoor zorgen dat het opgeladen en klaar is wanneer het nieuwe seizoen aankomt.

 • 450X (hero modell)
  Onderhoud

  Veelgestelde vragen over robotmaaiers

  Veel gestelde vragen over de Automower®

 • Onderhoud

  De robotmaaier van Husqvarna installeren

  Een Husqvarna Automower® draait om gebruiksgemak en dat wordt onmiddellijk duidelijk als ook het installatieproces is afgerond. Een robotmaaier van Husqvarna installeert u in een handomdraai.