Onderhoud


De robotmaaier van Husqvarna installeren

Een Husqvarna Automower® draait om gebruiksgemak en dat wordt onmiddellijk duidelijk als ook het installatieproces is afgerond. Een robotmaaier van Husqvarna installeert u in een handomdraai.

Bekijk om te beginnen uw gazon eens goed. Voorkom dat de machine vastloopt of beschadigd raakt. Ontdoe het gras daarom van alle stenen, takjes, gereedschappen, speelgoed en soortgelijke obstakels. En als het gras langer is dan 10 cm, is het raadzaam het nog een keer te maaien met een gewone maaier.

1. Plaats het laadstation


Plaats het laadstation op een vlakke ondergrond, midden in het maaigebied, met wat vrije ruimte eromheen. Zorg dat het station niet in de zon staat, buiten het bereik van tuinsproeiers en dicht in de buurt van een stopcontact.

2. Laad de accu op


Als het laadstation op zijn plaats staat, kunt u de robotmaaier opladen. Zet de robotmaaier in het laadstation en ga verder naar de volgende stap. Het opladen van een lege accu duurt 80 tot 100 minuten.

3. Leg de begrenzingsdraad


Leg de begrenzingsdraad langs de randen van het gazon om het maaigebied aan te geven. Zet de draad eenvoudig in de grond vast met de speciale, bijgeleverde krammen, zodat de robotmaaier precies weet waar het keerpunt is. Plaats “eilandjes” van draad om bloembedden en struiken heen, zodat de maaier eromheen gaat.

4. Leg de begeleidingsdraad


De begeleidingsdraad is bedoeld om de Husqvarna Automower® naar het laadstation terug te leiden wanneer dit nodig is. Sluit het ene uiteinde op het station aan en leg de draad in een rechte lijn naar het verste gedeelte van de tuin, zodat de robotmaaier de draad gemakkelijk kan vinden. Het andere uiteinde wordt aan de begrenzingsdraad bevestigd op het punt waar de draden elkaar snijden. Zowel de begrenzingsdraad als de begeleidingsdraad worden vervolgens aangesloten op het laadstation.

5. Relax


Schakel de Husqvarna Automower® in, voer uw viercijferige pincode in, stel de maaihoogte af en stel de werkuren in. Dat is alles! De robotmaaier wordt volledig opgeladen voordat hij aan het werk gaat. Op dat moment hebt u het gazon echt voor het laatst zelf gemaaid.
Unboxing a Husqvarna Automower Place the charging station Lay the boundary wire for a robotic lawnmower
Heeft u vragen over de installatie van uw robotmaaier? Neem contact op met uw lokale dealer. Zij kunnen u alles vertellen over de installatie en werking van uw Automower®.

Gerelateerde artikelen

 • Automower X-line Led Lights
  Onderhoud

  Trakteer uw Husqvarna Automower® op een all-inclusive winterverblijf

  Geef uw Automower® een goede service voordat u hem in de winterrust plaatst bij een van onze Husqvarna-dealers. Ze zullen het opslaan en ervoor zorgen dat het opgeladen en klaar is wanneer het nieuwe seizoen aankomt.

 • 450X (hero modell)
  Onderhoud

  Veelgestelde vragen over robotmaaiers

  Veel gestelde vragen over de Automower®

 • Onderhoud

  Tips van Husqvarna voor de verzorging van uw gazon - hoe u de bodem bewerkt

  De grond in uw tuin is een levend organisme dat lucht, water en voeding nodig heeft. Als u een gezonde tuin wilt, moet de grond worden bewerkt. Daarom hebben we een leidraad samengesteld.