Tien tips om uw tuin veiliger te maken voor egels

BioLife is een initiatief om de tuin te promoten als een belangrijk onderdeel voor het ondersteunen van de biodiversiteit. Als onderdeel van onze visie om nul ongevallen met kleine dieren te bereiken, willen we met het initiatief laten zien hoe we innovaties kunnen gebruiken om de biodiversiteit te bevorderen en tips delen over hoe u kunt helpen. Zie hieronder enkele tips van dr. Sophie Lund Rasmussen.

  1. Zet voer en water buiten neer (kattenvoer is een goede optie voor egels) en zorg ervoor dat de voerplek en het gebied eromheen schoon zijn.
  2. Bouw nesten voor egels door een 'wild gebied' in uw tuin te creëren met tuinafval of stapels bladeren of stukken hout.
  3. Zorg ervoor dat u de gebieden grondig controleert voordat u begint met snoeien en hetzelfde geldt voor uw composthoop voordat u de vork erin zet.
  4. Maak een pad voor egels door tunnels of paden aan te leggen tussen tuinen,weg van de straat.
  5. Stimuleer biodiversiteit in uw tuin om natuurlijke voedselproducten te bieden voor egels (bijv. bloemzaden, insectenhotels).
  6. Maak van vijvers en zwembaden veilige gebieden door ervoor te zorgen dat dieren er eenvoudig uit kunnen klimmen.
  7. Stop met het gebruik van pesticiden en chemicaliën.
  8. Dek diepe gaten en afvoeren af of zorg voor een gemakkelijke uitweg.
  9. Zorg ervoor dat netten veilig zijn en dat er geen afval ligt dat schadelijk is voor dieren.
  10. Wees voorzichtig met kampvuren en verplaats de houtstapel naar een nieuwe plek voordat u deze aansteekt.

Een recent onderzoek van de universiteit van Oxford naar het gevaar van robotmaaiers voor egels benadrukt de enorme verschillen in veiligheidsniveaus tussen robotmaaiers. De robotmaaiers van Husqvarna presteerden goed tijdens de test, omdat ze, naast andere veiligheidsfuncties, allemaal zijn uitgerust met lichtgewicht draaibare messen (3 g).

Lees het hele persbericht hier.