Felsökning

Lösning av problem med Wi-Fi-anslutning med Automower®-robotgräsklippare

Denna guide gäller endast för Automower®-modeller som har stöd för Wi-Fi.

En Wi-Fi-anslutning ger vanligtvis en stabil anslutning till Husqvarna Cloud och appen Automower® Connect. Ibland kan du dock stöta på problem där robotgräsklipparen kopplas bort från Wi-Fi-nätverket.

Vad händer när klipparen kopplas bort från Wi-Fi-nätverket?

• Modeller med endast Wi-Fi: Automower®-modeller som kommunicerar med Husqvarna Cloud med endast Wi-Fi visas som bortkopplad i appen Automower® Connect om det inte finns någon Wi-Fi-signal. Detta är normalt om Wi-Fi-nätverket inte täcker klipparens hela arbetsområde.
  • Modeller med mobil- och Wi-Fi-anslutning: Automower®-modeller som kommunicerar med Husqvarna Cloud med både mobil- och Wi-Fi-anslutning byter automatiskt till en mobilanslutning om det inte finns någon Wi-Fi-signal.

När en modell med endast Wi-Fi tappar anslutningen till Wi-Fi-nätverket händer följande:

• Klipparen fortsätter att klippa gräsmattan enligt schemat, men den kan inte kommunicera med Husqvarna Cloud. Du kan fortfarande styra klipparen med appen Automower® Connect om du befinner dig inom 30 meter från klipparen och är ansluten via Bluetooth.
  • Kommandon som skickas med hjälp av tjänster för smarta hem som till exempel Google Home, Amazon Alexa och IFTTT tas inte emot av gräsklipparen.
  • Så snart klipparen fångar upp en nätverkssignal återansluter den automatiskt till Husqvarna Cloud.  Detta gör att du kan styra gräsklipparen som vanligt med appen Automower® Connect och tjänster för smarta hem. Anslutningsstatusen för din klippare visas på instrumentpanelen i Automower® Connect.

Varför visas klipparen som frånkopplad?

Det kan finnas flera orsaker till frånkopplingen som till exempel:

• Inget Wi-Fi-nätverk har lagts till i appen Automower® Connect.
  • Alla Wi-Fi-nätverk har tagits bort.
  • Det finns ingen Wi-Fi-signal från Wi-Fi-nätverksroutern, kanske på grund av ett strömavbrott.
  • Wi-Fi-nätverket är inte anslutet till internet.
  • Wi-Fi-signalen är för svag för att klipparen är utanför räckvidden för de tillgängliga Wi-Fi-nätverken.

Felsöka en Wi-Fi-anslutning

Om problemet inte kan lösas genom att starta om klipparen och den mobila enheten kan du behöva göra ytterligare felsökningar. Vår produktassistent kan guida dig steg för steg utifrån dina specifika förhållanden.

Öppna produktassistenten

Du kan också prova följande:

1. Starta om klipparen genom att ställa produkten i läge OFF och sedan i läge ON.
  2. Starta om telefonen.
  3. Starta om appen Automower® Connect. iOS | Android
  4. Se till att du har den senaste versionen av appen Automower® Connect. App Store | Google Play
  5. Se till att telefonen har internetanslutning.
  6. Kontrollera att ett Wi-Fi-nätverk har lagts till.  Gå till Mer > Inställningar > Automower® Connect > Wi-Fi i appen Automower® Connect. Anslut klipparen till ett Wi-Fi-nätverk om inget Wi-Fi har lagts till.
  7. Om det blir strömavbrott väntar du tills strömmen är tillbaka.
  8. Kontrollera att routern fungerar normalt och att den sänder ut en Wi-Fi-signal.
  9. Se till att Wi-Fi-nätverket är anslutet till internet.
  10. Förstärk Wi-Fi-signalen om den är svag.

Kontrollera och förbättra Wi-Fi-signalen

För bästa resultat rekommenderar vi att du ser till att Wi-Fi-nätverket täcker hela gräsmattan. Om signalen är svag i vissa delar av arbetsområdet kan det vara bra att förstärka signalen, till exempel genom att använda nätverksförlängare. Du kan köpa förlängare som är särskilt avsedda för utomhusbruk från tredjepartsleverantörer.

Du kan kontrollera signalstyrkan för Wi-Fi-nätverket i det område där robotgräsklipparen för närvarande är placerad i Automower® Connect-appen.

1. Öppna Automower® Connect-appen och logga in.
  2. Välj Mer > Inställningar > Automower® Connect.
  3. Ange PIN-koden.
  4. Kontrollera signalstyrkan under Wi-Fi.

Fungerar det fortfarande inte?

Om du har provat alla ovanstående åtgärder och anslutningen fortfarande inte fungerar ska du kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare.

Mer information