Så här ändrar du klipphöjden på din Automower®-robotgräsklippare

Klipphöjden för Husqvarna Automower® kan justeras antingen elektroniskt eller manuellt beroende på modell, med inställningar från minst 2 centimeter (0,8 tum) till högst 6 centimeter (2,4 tum)

Automower® med elektrisk klipphöjdsjustering

Om din robotgräsklippare är utrustad med elektrisk klipphöjdsjustering kan du bekvämt ställa in önskad klipphöjd via Automower® Connect-appen eller på gräsklipparens display:

I Automower Connect-appen:

1. Tryck på Mer i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Välj Klipphöjd.
  4. Använd skjutreglaget för att ställa in önskad klipphöjd.
  5. Tryck på Spara.

På klipparens display:

1. Gå till Meny > Klipphöjd (indikeras med en symbol).
  2. Välj Klipphöjd.
  3. Välj önskad klipphöjd.

Obs! Symbolen för klipphöjd kan variera mellan olika modeller.

Automower® med manuell klipphöjdsjustering

Automower® Aspire R4, Automower® 305, 310 Mark II och 315 Mark II har endast manuell klipphöjdsjustering. Se våra artiklar nedan för att lära dig hur du ändrar klipphöjden på dessa modeller:

Ställa in klipphöjden med AIM-teknik

Om din gräsklippare stöder AIM-teknik, se vår detaljerade guide Hur du ställer in klipphöjden vid användning av AIM-teknik

Hur du ställer in klipphöjden vid användning av EPOS™-teknik

För trådlösa gränsinstallationer av EPOS™ kan du tilldela olika klipphöjder till olika arbetsområden:

1. Gå in i Automower® Connect-appen och välj Karta.
  2. Välj arbetsområde.
  3. Använd skjutreglaget för att ställa in önskad klipphöjd.
  4. Tryck på Spara.
  5. Upprepa för varje arbetsområde efter behov.

TargetHeight-funktion

Vissa Automower®-modeller har funktionen TargetHeight, som gradvis sänker klipphöjden från maximal nivå till angiven klipphöjd under en period av 10 dagar. Detta är särskilt användbart vid installation av ny kabel för att undvika att kabeln skadas av klipparen eller i början av säsongen för att förhindra att gräset skadas. Kom ihåg att manuella justeringar av klipphöjden under denna period avaktiverar TargetHeight. Du kan aktivera den här funktionen på gräsklipparens display:

1. Gå till Meny och välj Klipphöjd.
  2. Välj TargetHeight.
  3. Tryck på OK för att aktivera eller avaktivera funktionen.

TargetHeight och AIM-teknik

För Automower®-modeller med AIM-teknik kan TargetHeight aktiveras i Automower® Connect-appen:

1. Öppna appen och gå till Inställningar > Drift
  2. Välj TargetHeight
  3. Tryck på OK för att aktivera eller avaktivera funktionen.

TargetHeight och EPOS™-teknik

TargetHeight-frukten är inte tillgänglig för robotgräsklippare med EPOS™-teknik.

Efter en ny installation eller när gräset är långt

Under de första veckorna efter en ny installation eller när gräset är långt ska du hålla klipphöjden på den högsta nivån för att skydda slingkabeln och gräset. Minska klipphöjden gradvis varje vecka tills du når önskad nivå.

Felsökning av problem med klipphöjden

Felmeddelanden som klipphöjd blockerad, oväntad klipphöjd, begränsad klipphöjdsjustering och klipphöjdsproblem indikerar ofta attgräs eller annat skräp har fastnat i klipphöjdsjusteringen eller mellan knivdisken och chassit. För att åtgärda dessa problem:

1. Ställ in gräsklipparen på OFF.
  2. Använd skyddshandskar.
  3. Inspektera och rengör knivdisken och bälgen runt klipphöjdsmekanismen.

Om problemet kvarstår kan vår Produktassistent hjälpa dig att hitta lösningen för din specifika Automower®-modell.

Öppna produktassistenten

För personlig hjälp med din Automower®-robotgräsklippare, kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare.