Så här ändrar eller återställer du Automower®-PIN-koden

Lär dig hur du ändrar, återställer och felsöker problem med PIN-koder på din Husqvarna Automower®-robotgräsklippare.

Om du känner till PIN-koden

Om du känner till den aktuella PIN-koden kan du byta kod på klipparen eller i Automower® Connect-appen, beroende på vilken klipparmodell du har.

Ändra PIN-kod på klipparen:

1. Gå till Meny med hjälp av klipparens knappsats.
  2. Välj Säkerhet (låssymbol).
  3. Gå till Avancerat.
  4. Välj Ändra PIN-kod och ange din nya PIN-kod.
  5. Din nya PIN-kod är nu inställd.

Ändra PIN-koden via Automower® Connect-appen:

1. Öppna Automower® Connect-appen för att ansluta till klipparen via Bluetooth.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Gå till Säkerhet och ange den nuvarande PIN-koden.
  4. Välj Ändra PIN-kod och ange din nuvarande PIN-kod.
  5. Ange ny PIN-kod.
  6. Din nya PIN-kod är nu inställd.
Om du har glömt PIN-koden

Om du har glömt eller tappat bort PIN-koden till din Automower®-robotgräsklippare kan du återställa den med hjälp av Automower® Connect-appen eller genom att kontakta en återförsäljare. Återställningsprocessen beror på klipparens status, Automower®-modellen och operativsystemet i din smartphone.

För iOS-användare: Återställ PIN-koden via Automower® Connect-appen

För att återställa klipparens PIN-kod via Automower® Connect-appen krävs följande:

• En gräsklippare som kör en version av programvaran från 10 december 2021 eller senare.
  • Den senaste versionen av Automower® Connect-appen.
  • En aktiv Bluetooth- eller mobilanslutning till gräsklipparen.

Följ dessa steg om kraven är uppfyllda:

1. Öppna Automower® Connect-appen för att ansluta till klipparen via Bluetooth.
  2. När du ombeds att ange PIN-koden trycker du på Glömt PIN-koden.
  3.  PIN-koden skickas sedan i ett e-postmeddelande till alla användare som har lagt till klipparen i sitt Automower® Connect-konto för anslutning med lång räckvidd (via mobilanslutning eller wifi).

Obs! Om det inte går att ansluta klipparen till Bluetooth ska du kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare för att återställa PIN-koden.

För Android-användare: Kontakta en Husqvarna-återförsäljare

För närvarande fungerar stegen för återställning av PIN-koden i Automower® Connect-appen endast för iOS-användare. Om du har appen installerad på en Android-enhet ska du kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare för att återställa PIN-koden till din robotgräsklippare. Kom ihåg att ta med din legitimation, serienumret och inköps- eller ägandebevis för klipparen, t.ex. originalkvittot när du besöker din återförsäljare.

Vad som händer om du anger fel PIN-kod

Om du anger fel PIN-kod för Automower®-robotgräsklipparen fem gånger i följd blockeras produkten under en viss tid. Denna låsningstid förlängs med varje nytt felaktigt försök. Vänta tills låsningstiden har löpt ut och ange sedan rätt PIN-kod. Beroende på dina larminställningar kan ett larm ljuda om du anger fel PIN-kod. Larmet tystnar när rätt PIN-kod anges.