Ansluta till en Automower®-robotgräsklippare med Automower® Connect

Med appen Automower® Connect får du full kontroll över robotgräsklipparen direkt från din mobila enhet. Med appen kan du bland annat starta, stoppa och parkera robotgräsklipparen samt kontrollera och ändra inställningarna.

Kom igång genom att hämta appen, skapa ett konto och lägga till dina robotgräsklippare i appen.

Ladda ner Automower® Connect-appen

Appen är tillgänglig för både iOS- och Android-enheter och du kan ladda ner den där du vanligen laddar ner appar: Google Play | App Store.

Skapa ett Husqvarna-konto

Det är inte nödvändigt att ha ett konto för att använda appen Automower® Connect till att styra din Automower®-robotgräsklippare, men det ger många fördelar. Skapa ett Husqvarna-konto:

1. Öppna Automower® Connect-appen.
  2. Tryck på Registrera dig för att skapa ett nytt konto.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Lägg till en Automower®-robotgräsklippare till ditt konto

1. Öppna Automower® Connect-appen.
  2. Välj Logga in och ange dina kontouppgifter.
  3. Om det här är den första gräsklipparen du lägger till väljer du Lägg till Automower®. Annars väljer du Mer > Mina klippare och trycker på plustecknet (+).
  4. Välj din gräsklipparmodell.
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att parkoppla enheten och klipparen.

Anslut klipparen

Automower®-robotgräsklippare använder olika tekniker för att ansluta till Automower® Connect-appen. Beroende på vilken modell din robotgräsklippare är har den stöd för en eller flera av nedanstående tekniker.

Mobilanslutning

Med en mobilanslutning kan du ansluta din robotgräsklippare till appen Automower® Connect och styra gräsklipparen var som helst och när som helst (när gräsklipparen har mobiltäckning). Du kan också få pushnotiser, larm och spåra robotgräsklipparens position om den blir stulen.

Bluetooth-anslutning

Detta alternativ kallas även Automower® Connect@Home och innebär att du kan ansluta till appen Automower® Connect för att styra gräsklipparen när du befinner dig inom Bluetooth-räckvidden (5 meter från klipparen).

Wi-Fi-anslutning

Med en Wi-Fi-anslutning kan robotgräsklipparen anslutas till appen Automower® Connect och du kan styra gräsklipparen var som helst och när som helst (när gräsklipparen har Wi-Fi-täckning). Följ våra steg för steg-instruktioner för att lägga till ett Wi-Fi-nätverk.

Huvudsakliga skillnader

Många funktioner är exakt desamma i Automower® Connect-appen, oavsett hur du ansluter till klipparen. Men det finns några viktiga skillnader. Nedan följer en översikt över de viktigaste funktionerna som skiljer sig åt.

FunktionMobilanslutningWi-Fi-anslutningBluetooth-anslutning (Connect@Home)Tillfällig anslutning (Automower® Direct)
Inloggat lägeJaJaJaNej
Lägg till klippare på kontotJaJaJaNej
FjärrkontrollKontrollera när som helst och var du än är när klipparen har mobiltäckningKontrollera när som helst och var du än är när klipparen har Wi-Fi täckning.Kontrollera när du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd (30 m).Kontrollera när du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd (30 m).
SatellitkartvyJaJa*NejNej
StöldspårningJaNejNejNej
Push-meddelandenJaJaNejNej

Observera att undantag kan gälla för Husqvarnas professionella serier.

Tillfällig anslutning (Automower® Direct)

Alla Automower®-robotgräsklippare (tillverkade 2018 eller senare, utom Automower®-modell 105) kan anslutas med en tillfällig anslutning. Denna anslutning upprättas med hjälp av Bluetooth och inloggningsalternativet Automower® Direct. Det här alternativet kräver Automower® Connect-appen, men det kräver inte att man är inloggad på ett konto. Du måste ange klipparens PIN-kod och upprätta en ny anslutning varje gång du vill få åtkomst till eller styra klipparen via din mobila enhet.

1. Kontrollera att platstjänster och Bluetooth är aktiverade på din mobila enhet. Se Aktivera platstjänster och Bluetooth.
  2. Öppna appen Automower® Connect.
  3. Välj Automower® Direct och följ anvisningarna på skärmen.

Hur många klippare kan jag lägga till i Automower® Connect?

Du kan lägga till valfritt antal Automower®-robotgräsklippare i Automower® Connect-appen. Om du har en hel maskinpark med robotgräsklippare får du ännu bättre översikt och kontroll över klipparna med Husqvarna Fleet Services.

Problem med att ansluta eller lägga till en klippare

Om du får problem med att ansluta eller lägga till en klippare ska du läsa vår felsökningsguide.

Mer information finns i följande resurser:

Kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare om du vill ha personlig hjälp med din robotgräsklippare.