Vad är Husqvarna Fleet Services™?

Förvaring av maskinen

Husqvarna Fleet Services™ är en professionell tjänst som hjälper dig att övervaka din utrustning på ett effektivt sätt. Med maskinsensorer och inbyggd anslutning kan du hålla reda på olika typer av maskiner, inklusive motorsågar, robotgräsklippare, häcksaxar och lövblås. Om du är ansluten till Husqvarna Fleet Services™ vet du alltid var maskinerna är, hur mycket de har använts och när de behöver service eller måste bytas ut.

Viktiga delar för Husqvarna Fleet Services™

Husqvarna Fleet Services™-konto

I företagets Husqvarna Fleet Services™-konto lagras alla dina data säkert i molnet så att du kan komma åt dem var du än är.

Hur registrerar jag mig för Husqvarna Fleet Services™?

Husqvarna Fleet Services™-maskinsensor

Husqvarna Fleet Services™-maskinsensor

Husqvarna Fleet Services™-maskinsensorn fästs på en utrustning för övervakning av dess användning och senast kända plats. Data lagras i sensorns inbyggda minne och överförs sedan via Bluetooth antingen till Husqvarna Fleet Services™-appen ute på fältet eller till Husqvarna Fleet Gateway-appen när den är tillbaka i förrådet. Om en maskin till exempel används under 8 timmar per dag kan cirka 3–4 veckors användningsdata lagras på sensorn. Lägg märke till att sensorn inte meddelar platsen av sig själv utan är beroende av Husqvarna Fleet Services™ mobil- eller gateway-app.

Så här lägger du till och monterar en Husqvarna Fleet-maskinsensor för användning med Husqvarna Fleet Services™.

Husqvarna-maskiner med inbyggda sensorer

Vissa Husqvarna-maskiner med inbyggd Bluetooth Low Energy-sensor (BLE) är förberedda för Husqvarna Fleet Services™. Det innebär att du inte behöver beställa och installera en Husqvarna Fleet Services™-maskinsensor. Du helt lägger helt enkelt till produkten på ditt konto och aktiverar den inbäddade sensorn på produkten.

Automower®-modeller

Automower®-modeller i 500- eller X-line-serien, eller enheter utrustade med ett Automower® Connect-kit, kräver ingen extern sensor. De tillverkas med inbyggd uppkoppling och gps, vilket gör att du kan spåra position och status, få aviseringar och ändra inställningar – allt i realtid på telefon, surfplatta eller dator.

Husqvarna Fleet Services™-mobilappen

Husqvarna Fleet Services™-mobilappen samlar in alla utrustningsdata via Bluetooth när maskinerna är inom 0–100 meters räckvidd (0–30 med skymd sikt) från den mobila enheten. Appen ger dig och dina kollegor enkel åtkomst till dina data och till den senast kända platsen för dina maskiner. Data överförs till ditt konto var du än befinner dig, förutsatt att enheten har internetanslutning. Mobilappen är tillgänglig för iOS och Android.

Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen

Husqvarna Fleet Services™ gateway-app är hemmalösningen som överför insamlade data från sensorerna via Bluetooth och laddar upp dessa till ditt konto. Genom att installera gateway-enheten på lagringsutrymmet kan du överföra data och se till att all utrustning har checkats in när arbetsdagen är slut. Gateway-appen är endast tillgänglig för Android.

Vad är en Husqvarna Fleet Services™-gateway och hur konfigurerar jag den?

Husqvarna Fleet Services™-webbportalen

Husqvarna Fleet Services™-webbportalens användargränssnitt

När data har överförts till ditt konto kan du omedelbart komma åt dem via Husqvarna Fleet Services™ webbgränssnitt från en dator eller surfplatta. Alla dina data lagras säkert i molnet på ditt företags Husqvarna Fleet Services™-konto, och du kan komma åt dem var du än befinner dig.

Datainsamling

Data från din utrustning överförs till Husqvarna Fleet Services™ via gatewayen eller Husqvarna Fleet Services™-appen med Bluetooth (såvida det inte är en Automower®-robotgräsklippare – då används i stället det mobila nätverket). Data kan samlas in på två sätt, antingen på fältet eller tillbaka i verkstaden.

• Tillbaka i verkstaden – med Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app
    Om du har en Android-enhet med appen Husqvarna Fleet Services™ Gateway som alltid körs under arbete, överförs alla registrerade data automatiskt när maskinerna kommer in för förvaring efter ett pass.
  • På fältet – med mobilappen Husqvarna Fleet Services™
    När du är på jobbet och stänger av utrustningen, antingen för en paus eller för att avsluta uppgiften för dagen, kan alla nya maskindata enkelt samlas in. Allt du behöver göra är att logga in på Husqvarna Fleet Services™-appen på telefonen så överförs alla data automatiskt till ditt konto.

När du kombinerar Husqvarna Fleet Services™ Gateway och mobilappen innebär det att ditt molnbaserade konto alltid har uppdaterade maskindata, vilka är lätt tillgängliga från vilken enhet som helst.

När och hur överförs sensordata från en Husqvarna Fleet-maskin till Husqvarna Fleet Services™?

Liknande artiklar:

Vad är skillnaden mellan gateway- och mobilappen för Husqvarna Fleet Services™?

Vad är en Husqvarna Fleet Services™-gateway och hur konfigurerar jag den?